Analyseer foto's van cameravallen in het Amazoneregenwoud en kom meer te weten over de wilde dieren van het gebied.

Wat ga je doen?

Op de projectsite kan je meteen beginnen. Links zie je foto's die de cameravallen hebben gemaakt telkens wanneer er een dier voor beweegt. Rechts kan je kiezen uit een lijst met dieren die op de foto zouden kunnen staan. Af en toe staat er een filmpje tussen, dat je afspeelt door op de play-knop te drukken onder het beeld. Weet je niet welk dier je ziet, dan duid je 'I don't know' aan. Ook kan je altijd terecht bij de Field Guide voor meer informatie over de wilde dieren.

Waarom doe je mee?

Je krijgt een unieke kijk op het wilde leven in het Amazonegebied. De camera's zijn verspreid in een netwerk dat 'The Big Grid' genoemd wordt. Het beslaat een gebied van meer dan 200 vierkante kilometer, wat van AmazonCam het grootste permanente cameravallenproject maakt van Zuid-Amerika. Omdat de camera's het hele jaar door blijven staan, is het mogelijk om seizoensgebonden bewegingen van dieren te bestuderen. Ook kunnen de onderzoekers veranderingen doorheen de tijd bekijken, zodat ze zicht krijgen op hoe bepaalde populaties zich herstellen. De wetenschappers achter AmazonCam zijn in het bijzonder geïnteresseerd in de verspreiding van jaguars en het bladerdek, waar meer dan de helft van de Amazonezoogdieren wonen. 

Wie kan meedoen?

Als je een computer met internetverbinding hebt, kan je meedoen met AmazonCam. 

Wie organiseert het?

AmazonCam is een samenwerking tussen het San Diego Zoo Institute for Conservation Research, Rainforest Expeditions en AIDER. Het San Diego Zoo Institute for Conservation Research zet zich in voor het behoud van planten, dieren en habitats wereldwijd. Rainforest Expeditions promoot ecotoerisme en heeft 3 lodges in het Tambopata-regenwoud, in Zuid-Oost Peru. AIDER is een lokale NGO, gefocust op behoud en duurzaamheid in Peru.