Ben je gefascineerd door kapelletjes in je buurt en wil je mee deze gebouwtjes in kaart brengen, en de verhalen en tradities die ermee verbonden zijn? Doe dan mee aan ‘Kapelletjes in Vlaanderen’.

Wat ga je doen?

Via het online platform kan je meewerken aan een centrale inventaris van kapelletjes in Vlaanderen en Brussel. Je kan de bestaande gegevens aanvullen of nieuwe kapelletjes aanmelden en op de kaart zetten. Na een check door de beheerders verschijnt de informatie online. De gegevens zullen op termijn ook doorstromen naar ODIS, de grootste historische databank van Vlaanderen.

Waarom doe je mee?

‘Kapelletjes in Vlaanderen’ wil alle kapelletjes in Vlaanderen en Brussel in kaart brengen op één website en een innovatieve omgang met kapelletjeserfgoed stimuleren. Door mee te doen stimuleer je de zorg voor en borging van dit erfgoed én bouw je mee een databank uit die de basis kan vormen voor innovatief onderzoek.

Wie kan meedoen?

Iedereen met interesse voor het rijke kapelletjeserfgoed in Vlaanderen en Brussel is welkom om mee te werken

Wie organiseert het? 

‘Kapelletjes in Vlaanderen’ werd gelanceerd in mei 2023 door de erfgoedorganisaties KADOC-KU Leuven en PARCUM. Zij beheren het platform.