Bouw je eigen luchtsensor en meet de luchtkwaliteit in het Waasland.

Wat ga je doen?

Eerst bouw je een luchtsensor. Dit kan je op eigen houtje doen of je kan naar de workshop  komen op dinsdag 13 november 's avonds van 8 uur tot 9.30u. De workshop vindt plaats bij Vorming Plus in de Rode Kruisstraat 23 in Sint-Niklaas. Je hoeft geen voorkennis te hebben of materiaal mee te nemen. De begeleiding is volledig gratis, je betaalt enkel 40 euro voor het gebruikte materiaal. Je moet je op voorhand wel even inschrijven. Is je sensor helemaal klaar, dan kan je een mailtje sturen naar info@waselucht.be om je meettoestel aan te sluiten op het netwerk. 

Waarom doe je mee?

Luchtkwaliteit meten is vandaag helemaal hip en jij kan met jouw zelfgebouwde sensor je steentje bijdragen in het Waasland. Je kan op elk moment zelf kijken wat de luchtkwaliteit is in jouw omgeving. Aangezien de meetresultaten centraal worden verzameld, kan je ook kijken naar de resultaten van anderen. 

Wie kan meedoen?

Iedereen mag meedoen aan Wase Lucht. Je hebt wel een buitenstopcontact nodig voor je sensor en wifiverbinding. De onderdelen voor de sensor kosten 40 euro.

Wie organiseert het?

Wouter Overmeire is ingenieur en hoofd hardware-ontwikkeling bij Broadcom.

Ik doe mee

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Reacties