In elk van ons schuilt een burgerwetenschapper. Ben jij een natuurliefhebbersterrenkijkerweerman/vrouwtechniekgeniemilieuactivistboekenwormbewaarengel of verkeersvirtuoos? Klik op de links en ontdek welke projecten bij jouw type passen.

Natuurliefhebber

Jij weet als geen ander hoe je een wordt met de natuur. Je vindt rust en vreugde in de eenvoudige schoonheid van de wereld om je heen. Of het nu gaat om het observeren van vogels, wandelen door weelderige bossen of genieten van adembenemende zonsondergangen, de natuur is jouw toevluchtsoord. Je voelt je het gelukkigst wanneer je wordt omringd door de prachtige wonderen van Moeder Natuur. 

Jij weet als geen ander wat het weer vandaag in petto heeft. Of de lucht nu helder blauw is of gevuld met dreigende wolken, jij voelt je het gelukkigst wanneer je wordt omringd door de dynamiek van het weer. Elke verandering in temperatuur, elke windvlaag, elke regendruppel is voor jou een bron van verwondering. Als een echte weerman of –vrouw ben je in je element wanneer je wordt uitgedaagd door de eindeloze mogelijkheden en complexiteit van het klimaat.

Sterrenkundige

Jij bent een kosmische avonturier, gedreven door een onstuitbare nieuwsgierigheid naar de geheimen van de kosmos. Met een telescoop als jouw gids en een hart vol verwondering laat je jezelf onderdompelen in de betoverende wereld van sterren en planeten, en word je keer op keer verrast door de mysteries die het universum te bieden heeft.

Techniekgenie

Jij haalt plezier en energie uit de digitale wereld. Werken met complexe systemen en technologieën geeft je een kick en voldoening. Of het nu gaat om het kraken van codepuzzels, het bedenken van innovatieve softwareoplossingen of het bouwen van stevige netwerkinfrastructuren, de wereld van IT is jouw speeltuin. Je voelt je het meest in je element wanneer je wordt uitgedaagd door de grenzeloze mogelijkheden van technologie. 

Milieuactivist

Jij bent een ware strijder voor onze planeet. Met vastberadenheid en passie zet je je in voor een duurzamere toekomst. Door te pleiten voor milieuvriendelijke praktijken, het organiseren van acties en het verspreiden van bewustzijn, laat je zien dat je een hart hebt voor Moeder Aarde. Jouw inzet inspireert anderen om ook op te komen voor het behoud van onze kostbare natuurlijke hulpbronnen en het tegengaan van vervuiling en klimaatverandering.

Boekenworm

Jij bent als een betoverde ontdekkingsreiziger in de wereld van woorden en verhalen. Jij vindt je toevluchtsoord in het lezen van meeslepende romans, het verkennen van historische gebeurtenissen of het ontdekken van nieuwe culturen. Voor jou zijn literatuur, geschiedenis en cultuur als schatkisten vol verborgen juweeltjes van verbeelding. Je voelt je het meest geïnspireerd wanneer je wordt omringd door de magie van geschreven woorden. 

Bewaarengel

Jij weet als geen ander hoe je mensen moet geruststellen, het welzijn van je familie en vrienden komt bij jou altijd op de eerste plaats. Als bewaarengel heb je een hoop empathie en compassie en streef je naar een beter leven voor jou en je medemens. Goede daden verrichten geeft jou een hoop voldoening, en anderen helpen is iets waar jij in uitblinkt. 

Verkeersvirtuoos

Jij weet als geen ander welke verantwoordelijkheden komen kijken bij verkeersveiligheid, en mobiliteit is van enorm belang voor jou. Jij kan genieten van een rustige wandeling in de stad of een fietstocht langs het water. Voor jou is het belangrijk dat deze uitstapjes vlot verlopen en dat de wegen er verzorgd bijliggen. Veiligheid in het verkeer is prioriteit nummer 1 voor jou, zo kan iedereen met een gerust hart de baan op.