Laat weten hoe je slaapt, leer welk type slaper jij bent en help zo mee aan een grootschalig slaaponderzoek.

Wat ga je doen?

Registreer je op de website en vul wanneer het jou uitkomt een vragenlijst of test in, gewoon thuis achter de computer. Na het invullen van de eerste vier vragenlijsten komen er steeds meer beschikbaar. Ze gaan bijvoorbeeld over de slaapgewoontes, je stressgevoeligheid, je persoonlijkheid en je gezondheid.

Waarom doe je mee?

Elke keer dat je een test doet of vragenlijst invult, krijg je hier direct zelf de uitslag van en een uitleg hierover. Zo kom je erachter wat voor type slaper jij bent. Daarnaast worden er van tijd tot waardebonnen van een grote internetwinkel verloot onder alle deelnemers. Voor wetenschappers biedt dit project de mogelijkheid om op grote schaal onderzoek te doen naar de tot nog toe onbegrepen ziekte chronische slapeloosheid.

Wie kan meedoen?

Iedereen; of je nu een goede of een slechte slaper bent, en waar je ook woont. Voorlopig kunnen alleen mensen meedoen die Nederlands spreken, maar binnenkort zijn er ook andere talen beschikbaar.

Wie organiseert het?

Eus J.W. van Someren is hoofd van de Afdeling Slaap & Cognitie van het Nederlands Herseninstituut en hoogleraar bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Ik doe mee

Image CAPTCHA
Geef hier de karakters uit de afbeelding in.

Reacties

 

Hans Arts.
16 Feb, 2017. 19:36
Heb Parkinsontype met alleen freezing wat de buitenwereld ziet .maar de andere nadelen zoals heel slecht slapen ,geen twee dingen tegelijk doen ,bv.lopen en praten dat geeftmeer kans op freezing,wat betreft het slapen ,als ik langer als anderhalf uur aan een stuk geslapen heb is dat een uitzondering.het slecht slapen komt bij veel parkinson patienten voor ,maar een echte oplossing is er nog niet.
Irma.
13 Jan, 2017. 20:30
Slecht inslapen, vaak wakker. Stress gevoelig.
Ingeborg Marres.
11 Nov, 2016. 14:31
Het duurt een tijdje voordat ik in slaap val. Dat duurt meestal maar kort, zo'n 2 1/2 uur. Dan ga ik lezen totdat ik voel dat ik weer kan slapen. Soms helpt het ook om naar de w.c. te gaan. Er zijn ook nachten dat ik dan helemaal niet meer slaap. Als ik dan weer kan slapen is het ook maar voor een paar uurtjes. Overdag heb ik soms last van slaperigheid. Er is geen stress en ik woon heel erg rustig tegenover een woud.
Marie Micheline Rau.
21 May, 2016. 10:07
Ik val pas na lange tijd in slaap maar eens ik slaap, slaap ik diep. Ik word vele keren wakker en moet elke nacht minstens 1 keer op staan om te plassen maar val dan direct terug in slaap. Het beste slaap ik wanneer het licht wordt, tegen de ochtend. 's Avonds ben ik niet moe en het meest actief, 's morgens duurt het een tijdje eer ik in gang geraak.